Nieuws

Nieuws2016-06-24T12:31:16+00:00

klik hier voor de nieuwsbrief van juni 2016.


 

Aankondiging: Opvoeding en Taalstimulering

Opvoedingsondersteuning

  • Ben ik te streng voor mijn kind?
  • Mijn kind wil niet slapen!
  • Samen eten is geen feest.
  • Wat is belangrijker: vrijheid of regels?

Opvoeden is een onderwerp dat alle moeders bezighoudt. Elke moeder maakt zich wel eens zorgen. Dan kan het fijn zijn om er samen met andere moeders en een deskundige over te praten. Ieder kind is anders en vraagt een eigen aanpak. Moeders kunnen van elkaar leren en krijgen tips bij opvoedingsvragen.

Wat kun je verwachten?
De workshop is bedoeld voor moeders van kinderen van 0 tot 12 jaar. Tijdens de cursus worden  onderwerpen besproken als:

  • straffen of belonen;
  • boosheid;
  • spelen;
  • beginnend pubergedrag;
  • gebruik van telefoon en internet.

Met voorbeelden, filmpjes en materialen krijg je ideeën en tips die je thuis kunt gebruiken. Je krijgt informatie over hoe je kunt omgaan met bijvoorbeeld drukke of verlegen kinderen, of hoe je je aandacht verdeelt over je kinderen. Alle vragen kunnen gesteld worden!

Meer taal, meer kans!
Eén op de vijf kinderen gaat naar de basisschool met een taalachterstand. Een achterstand is niet zo gemakkelijk weer ingehaald. Op jonge leeftijd zijn kinderen het meest gevoelig om taal te leren. Moeders zijn daarbij heel belangrijk. Zij hebben, zeker in het begin, het meest contact met hun kinderen. Daarom is het belangrijk dat moeders weten hoe zij hun kinderen taal kunnen leren. Zo kan een achterstand in taal, maar ook op school, worden voorkomen.

TOLK voor taalontwikkeling
De workshop is bedoeld voor moeders van kinderen van 0 tot 6 jaar. TOLK is een manier om taal te stimuleren bij alle kinderen, ongeacht hun afkomst. Tijdens de cursus worden films van alledaagse situaties gebruikt. Met deze voorbeelden bespreken we wanneer en hoe je kunt praten met je kind. Je kind leert daardoor beter vertellen wat het denkt en voelt en kan later makkelijker meekomen op school.

Opvoeden doe je zo!
De worskhops Opvoedingsondersteuning en TOLK worden door de Vereniging Vrouwen voor Elkaar georganiseerd, in nauwe samenwerking met Delta-onderwijs en Stichting Kinderopvang Oosterhout.

Inschrijving/Contact
Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar info@vrouwenvoorelkaar.nl of een berichtje (sms of Whats-app) te sturen naar +316 341 981 39. Je kunt ook het formulier in onderstaande flyer invullen en aan je contactpersoon afgeven.

Flyer opvoeden doe je zo!